«Αγχώδεις Διαταραχές σε Παιδιά και Εφήβους»Ένα από τα βασικά συναισθήματα που βιώνει το άτομο, ήδη από μικρή ηλικία, είναι το άγχος. Ένα παιδί που για πρώτη φορά φεύγει από το πλαίσιο του σπιτιού και καλείται να μείνει για κάποιες ώρες μακριά από τη μητέρα, πιθανώς θα βιώσει άγχος αποχωρισμού. Ένας έφηβος που προετοιμάζεται για μία σημαντική εξέταση, ίσως να αγχωθεί έντονα για το αν θα προλάβει να διαβάσει σωστά ή για την απόδοσή του την ώρα της εξέτασης. Συχνά, ωστόσο, παρατηρούμε παιδιά και εφήβους να βιώνουν παρατεταμένο άγχος στην καθημερινότητά τους, το οποίο δυσχεραίνει σημαντικά την καθημερινότητά τους.


Το άγχος είναι ένα λειτουργικό συναίσθημα που διευκολύνει και προειδοποιεί το άτομο στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, όταν όμως είναι επίμονο, βιώνεται σε υπερβολική ένταση και είναι δυσανάλογο σε σχέση με το ερέθισμα που το προκαλεί, τότε μπορεί να αποτελεί ένδειξη κάποιας αγχώδους διαταραχής.


Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να εισαχθεί θεωρητικά στις αγχώδεις διαταραχές κατά την παιδική-εφηβική ηλικία, στην αναγνώριση και στην εφαρμογή των κύριων τεχνικών χαλάρωσης για τη Διαχείριση Άγχους. Το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου θα αφιερωθεί στην εκμάθηση αυτών των τεχνικών, οι οποίες είναι σημαντικές για την διαχείριση του άγχους και αποτελούν βασικές στρατηγικές της γνωσιακής συμπεριφοριστικής παρέμβασης.


Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: Να μπορούν οι συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα του άγχους, να εμβαθύνουν στις τεχνικές χαλάρωσης και να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές και την θεραπευτική διαδικασία αυτών των τεχνικών.


Η θεματολογία του σεμιναρίου διαμορφώνεται ως εξής:


1η Ενότητα: Εισαγωγή στο Θεωρητικό Πλαίσιο

-Ορισμός

-Συμπτώματα και Σημεία

-Πηγές - Αίτια του άγχους

-Ορισμός "ανησυχίας" και "φόβου" και διαχωρισμός από το άγχος

-Αγχώδεις διαταραχές ( Διαταραχή άγχους αποχωρισμού, Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή , Ειδική φοβία, Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή , Διαταραχή μετά από τραυματικό στρες, Κοινωνική αγχώδης διαταραχή κ.α)

-Αγχώδεις Διαταραχές – Παιδική Ηλικία


2η Ενότητα: Τεχνικές Διαχείρισης Άγχους - Ασκήσεις

-Αντιμετώπιση του άγχους: Τι μπορούν να κάνουν γονείς, παιδαγωγοί και ειδικοί ψυχικοί υγείας.

-Διαφραγματική αναπνοή

-Προοδευτική Μυική Χαλάρωση

-Νοερή Απεικόνιση

-Ψυχοθεραπευτικές Μέθοδοι

-Γενικές Δραστηριότητες ως μέθοδοι διαχείρισης του στρες


Στα Δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται:

Παρακολούθηση Σεμιναρίου

Σημειώσεις και Υλικό σε Ηλεκτρονική Μορφή

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Αίτηση συμμετοχήςΟν/μο (απαραίτητο)

Email (απαραίτητο)

Τηλέφωνο (απαραίτητο)

Σπουδές

Είμαι (απαραίτητο)
 Επαγγελματίας Φοιτητής Άνεργος

Επιθυμώ να παρακολουθήσω το σεμινάριο (απαραίτητο)
 Εξ' αποστάσεως

Ομαδική Εγγραφή
 Ναι Όχι

Σχόλια